2022-05-17 15:53:28• hírek • hirado.hu

Történelmi esemény: az ufó-fenyegetésről tartanak meghallgatást az amerikai kongresszusban

Történelmi eseményre készül az Egyesült Államok, az amerikai kongresszus ugyanis több mint ötven év után először tart nyilvános meghallgatást az ufók nemzetbiztonsági fenyegetéséről - tájékoztat a hirado.hu.

Ötvennégy év után kedden tartja első kongresszusi meghallgatását az ufókról az amerikai képviselőház hírszerzési albizottsága, mivel az idegen objektumok észlelésével kapcsolatosan összegyűjtött bizonyítékok több megválaszolatlan kérdést vetettek fel – számolt be róla a Fox News.


A kongresszusi eseményre azt követően kerül sor, hogy az elmúlt években az amerikai szervek – első sorban a légierő – olyan repülő objektumokat észleltek, amelyeknek gyakran nem volt látható meghajtórendszerük és „szokatlan mozgásmintát” követtek. „Rengeteg megmagyarázhatatlan légi jelenség van. Nem tudjuk, mik ezek, és nem lehet őket könnyedén időjárási jelenségként, léggömbként vagy bármi másként racionalizálni” – mondta a meghallgatásról Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke.


Ronald Moultrie hírszerzésért és biztonságért felelős védelmi államtitkár és Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese tanúskodni fog a keddi meghallgatáson. Az azonban egyelőre nem világos, hogy mennyit hajlandóak vagy képesek megosztani a nyilvános fórumon.


Azt hiszem, nyugodtan elmondják majd a nyilvánosságnak, hogy mit tudunk, és mit kell még megmagyarázni” – fejtette ki Schiff, amikor arról kérdezték, mire lehet majd számítani.


A meghallgatás azokról az esetekről, amelyeket az amerikai kormány hivatalosan „azonosítatlan légi jelenségeknek” (UAP) nevez, románaiai idő szerint 16 órakor kezdődik.


A képviselőház Tudományos és Űrhajózási Bizottsága az akkori elnök, Edward Roush képviselő vezetésével 1968-ban tartott legutóbb meghallgatást a témában. Ez idő tájt egy korábbi képviselő, Gerald Ford vizsgálatot kért a légierő Kék Könyv projektjével (Project Blue Book) kapcsolatban, amely 1969-es leállításáig az ufó-jelenségeket vizsgálta az országban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: